Чи ти справжній?


Красиве життя та підсвідоме прагнення кожного до нього. Комфорт не в брендах, а в якості матеріалів, (ми заспокоюємо себе теплотою вовни від Missoni), втекти від себе не допоможуть навіть татів X3 з музикою на повну гучність, в людській психіці все сплутано і нічого не буває однозначно. Є свідомість і та пісдвідомість, вторинні цілі. Свідомі цілі, ми начебто логічно плануємо, приймаємо рішення, але наша підсвідомість всеодно робить все по-своєму. Тому іноді найнеочікуванійший чи найнебажаніий результат збуваться. Чому? Тому, що відбувається заміна… заміна суспільно насаджених правил тими, які тобі диктує твій внутрішній голос. Іноді ти просто знаєш якійсь речі. Знаєш, що повернешся в якесь місце, але вже будеш інакшою людиною, знаєш і все тут.

Мода — це ціла культура, не тільки речі, але й архітектура, інтер'єри. «Доторкнутись» до знаменитості ще не означає бути частиною її світу. Це теж хибне та марне уявлення. Ти можеш нею стати, тільки через щирість. А ось з цим в наш час напряги. Навіть коли кажеш правду, щиро, тобі не вірять. Забагато психологічно підкованих людей хотіли вже «влізти», тому по носі отримують ті, кому дійсно болить, бо вони справжні. Частково про ось такі психологічні моменти і новий, але як звжди наповнений гламуром та розкішшю фільм Софії Копполи. «Мозкова жуйка», бо спочатку дивишся — перша думка — «нудотина», але рядують наряди, потім розумієш, що сенс, як і в будь-якому хорошому фільмі, лежав не на поверхні.



Ты только тогда становишься Настоящим…

— Ты только тогда становишься Настоящим, — внушала Вельветовому Кролику мудрая старая Кожаная Лошадь, — если кто-то долго-долго любит тебя. Не просто играет с тобой, а ДЕЙСТВИТЕЛЬНО любит.
— А это больно? — спросил Кролик.
— Иногда, — ответила Кожаная Лошадь, потому что всегда говорила только правду. — Но если ты Настоящий, ты готов стерпеть боль.
— А как это происходит? Раз и готово, словно тебя завели ключиком, или постепенно?
— Постепенно, — сказала Кожаная Лошадь. — Ты же становишься Настоящим. На это требуется много времени. Поэтому-то это так редко происходит с теми, кто запросто ссорится, несговорчив или требует к себе особого отношения. Обычно бывает так к тому времени, когда ты становишься Настоящим, у тебя уже потертая шерсть, вываливаются глаза, болтаются конечности, и вообще у тебя очень жалкий вид. Но это не будет иметь ровным счетом никакого значения, потому что тот, кто стал Настоящим, не может быть безобразным. Разве что в глазах тех, кто ничего не смыслит.
Марджери Уильямс «Вельветовый Кролик»
У мене ця книжка з дня народження, на 6 років подарували і особисто я вважаю, її можна «подружити» з найфілософською дитячо-доослою книжкою всіх часів «Алісою в країні чудес».








0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте