Анорексія та торти

Анорексія та булімія — «подруги», які ходять разом. Ще років 10 назад, цей шкідливий для здоров'я тренд на ряду з наркотиками і алкоголем уразив світові подіуми. До речі, наша співвітчизниця Наталя Гоций вилікувалась від анорексії, зробивши цілу перерву в кар'єрі і паралельно вийшла заміж та народила дитину.



У моделей, крім фізичних природніх даних (астенічний тип тілобудови та тонка вузька кістка) є біготня між показами та на покази, пізні вкладання спати і ранні підйоми з перельотами та локаціями, що немає часу перекусити між показами чи кастингами. Цим і пояснюється їхній специфічний зовнішній вигляд. Але коли дівчата глядячи на ось таких моделей і не розуміючи справжню причину їхнього вимученного вигляду стараються наслідувати, трапляється біда, особливо в перехідному віці, коли гормональна функція (ендокринна система: естрогени та тиронін і трийодтироксин) тільки встановлюється і порушення її в ранньому віці може призвести до фатальних наслідків. Відомо, що саме з-за таких перепетій, звісно тільки частково, Jennifer Aniston важко виносити дитину.

Знову поговоримо про метафори, в данному разі це серіал «Дневники вампира» («The Vampire Diaries»). Майже всі красуні серіалу, хто як в якому сезоні навертаються в вампірок. але в кожної перехідний період, коли важко засвоювати кров замість їжі. за сценарієм вони всі ще в школі, а отже підлітковий вік — бажання подобатись, бути красивою чи влізти  якусь сукню. І ті, які навернулись в вампірок раніше. допомагають тим, що стали такими пізніше. Психологічний підтекст — допомога, «Я пройшла через це, і ти зможеш», дають поради «що їсти і як», а також допомога в прийнятті себе аткою «новою», "іншою", «не такою як всі», що трапляється в наш стресований час не тільки в підлітків. Зрозуміти хто ти і жити з цим. Усвідомити свою унікальність та плюси та мінуси цього.

Булімія — патологічне відчуття голоду та втрата відчуття межового насичення, саме тому коли людина з такою проблемою наїдається без міри то все йде назад. Анорексики привчають свій організм видавати все назад зразу після їжі, коли більша частина не засвоїлась. Вони просто багаторазовим повторенням «тренують» утворюючи ланцюг умовного рефлексу: їжа-блювотний рефлекс-туалет. Лікується це психотерапією і антидепресанти, гіркоти та нормалізація харчового режиму та режиму фізичної активності.








В цьому відео використано пісню «Teen idle» by Marina and the Diamonds, в котрій порушені і ілюстровані відеорядом з серіалу вищезгадані проблеми.

Хай там як, не забуваємо про тренди і моду: варіант одягу для прогулянки по місту, пляжу:


Кава-торт-прогулянка ввечері-побачення:



Вечірка:



Дощ або поїздка машиною:


Не тільки дівчатам прочитати про схожі штуки можна в «Хорошо быть тихоней» (The Perks of Being a Wallflower)  Стефана Чбоскі де він описує свої переживання під псевдонімом Чарлі.

 
Кому в лом читати можна подивитись:
 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте